vrijdag 16 september 2011

Van de dansvloer verwijderd

Elke avond was het feest bij één stolovaja in het centrum van Anapa aan de Russische Zwarte Zee. Steeds een dansende menigte vakantievierders rond een zee van tafels, waar iedereen zat te eten en te drinken. Dus de laatste avond in Anapa zelf meegedanst.
De dansvloer stroomde vooral vol bij de onderstaande Russische (zomer)hits. De armen ging de lucht in. Van de 'gewone' Rus (vooral nep-adidas, dik en vet eten) uit steden als Jaroslavl en Jekaterinenburg. Zelf werd ik door de bewaking van de dansvloer verwijderd. Omdat ik een glas Russische rosé in mijn handen had.
Wat de muzieksmaak van Anapa betreft: het afgelopen weekend trad daar in club Mabi Snap! op. Juist ja, die wereldberoemde band uit de jaren negentig met hits als Rythm Is A Dancer en The Power, met Russisch intro. Dat verklaart wellicht hun populariteit.
Maar nu tijd voor de Russische (zomer)hits:

2 opmerkingen:

  1. Ha, echt hilarisch die (eerste) clip. Misschien kan je een volgende keer de dansvloer beter met vrouw in bikini op dan met een drankje... Overigens erg herkenbaar met hoe de meiden in de disco in Lviv dansen: vaak met z'n tweeen alsof ze een screening voor een muziekclip doen, of in hun eentje voor de spiegel (in sommige disco's heb je die echt, jongens dansen er ook doodleuk een halfuur alvorens ze het podium durven).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan van die eerste clip ook geen genoeg krijgen. Ze hebben die dansers direct van de straat geplukt.

    BeantwoordenVerwijderen