dinsdag 16 augustus 2011

Liefdesrelatie komt Maksim Galkin goed uit

Triomfantelijk meldden media afgelopen week het grote nieuws. Ze hadden het ontdekt: een van Ruslands beroemdste tv-presentatoren Maksim Galkin (35) was eindelijk getrouwd met diva Alla Poegatsjova (62). Het stel kent elkaar tien jaar en wordt haast niet los van elkaar gezien.
Sinds 2001 gieren de geruchten rond of ze wel of niet met elkaar het huwelijksbootje zijn gestapt. Niemand die dat kan bevestigen. Roddelbladen en -sites schrijven elk teken op dat erop wijst dat ze zijn getrouwd. Dit keer was het een anonieme bron, die beweerde dat in april van dit jaar de grote dag had plaatsgevonden. De Russische bevolking kijkt er vertwijfeld naar. Een niet-representatieve steekproef onder vijf Russen maakt duidelijk dat drie van mening zijn dat ze getrouwd zijn en de twee anderen niet.
Het is een spel, menen degenen die zeggen dat ze niet getrouwd zijn. Bedoeld voor de pr van met name Galkin. Hij profiteert van de grootsheid van Poegatsjova. Zij is al tientallen jaren een beroemdheid in Rusland. Vanaf de jaren zestig scoort ze de ene hit na de andere, acteert ze in films en is ze niet weg te slaan uit de roddelbladen. Dat pakt niet verkeerd uit voor Galkins carrière. Zij aan zij presenteren ze amusementsprogramma's, waarin beroemde Russen hun zangkunsten vertonen. De primadonna, zoals de Russische pers Poegatsjova noemt, kreeg Galkin zover om samen te zingen in een videoclip. Maar Galkin - soms met zijn bril suf overkomend en de andere keer hip gekleed - kan het ook alleen. Met het spelprogramma Wie wil Maksim Galkin worden? of de late night show Goedenavond met Maksim toont hij zijn diversiteit.

Maar of ze echt officieel getrouwd zijn? Poegatsjova ging op haar website in op het laatste gerucht. Van het instituut trouwen moet ze niets hebben, schreef ze. In een interview begin deze maand met het roddeltijdschrift Geheimen van de sterren zei Galkin over hun relatie: ,,Ik kan niet doen alsof we getrouwd zijn. We hebben het goed samen. Maar ik denk niet dat dat ik moet zeggen: wij zijn man en vrouw. Wat maakt het uit hoe je liefde noemt. Man en vrouw, geliefden. We hebben geen stempel in ons paspoort. Dat wil ik niet en Alla niet."
Poegatsjova is niet slecht voor hem. Dat geeft Galkin toe ,,Na mijn ontmoeting met Alla ben ik niet minder populair geworden", zegt hij tegenover de Litouwse internetsite DELFI. Maar benadrukt hij: ,,Al voordat ik haar leerde kennen, presenteerde ik Wie wil miljonair worden."
Daar heeft hij een punt. Voor zijn Poegatsjova-jaren was Galkin al een beroemdheid. Voornamelijk door Russische politici in parodieën op de hak te nemen. Ook nog op de televisie ten overstaan van het Russische volk. Zijn slachtoffers zijn niet de minsten. Oud-president en huidig premier Vladimir Poetin is er een van en dat is niet iemand die het waardeert als hij in de maling wordt genomen. Een satirisch programma sneuvelde onder hem. Galkin komt ermee weg. Zijn grappen blijven binnen de spelregels. Een van Poetins vicepremiers was in juni zelfs aanwezig op de 35e verjaardag van Galkin.
Maar tegenwoordig is het beeld van Galkin vooral dat hij aan de hand van Poegatsjova loopt. Het levert hem een bijnaam op: Maksim Alkin. Met de achternaam verwijzend naar Poegatsjova's voornaam Alla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten