dinsdag 20 november 2012

Masja, om gek van te worden


Masja en Medved (beer), ik zag ze voor het eerst afgelopen zaterdag. Het is een populaire tekenfilm onder kinderen, maar ook vermakelijk voor volwassenen. Masja is een ongelooflijk irritant en hyperactief kind. Type ADHD.
In de aflevering De eerste ontmoeting wil niemand met haar spelen, want ze is te vermoeiend. Ze zit geen seconde stil, wil altijd haar zin en zit alles en iedereen dwars. De dieren verstoppen zich voor haar, rennen weg of bekogelen haar met dennenappels. In een andere aflevering draait ze zelfs haar ontvoerders, twee wolven, dol. Ze willen uiteindelijk maar al te graag van haar af. Alleen bij een circusbeer vindt ze aandacht. Toch wordt ook hij gek van haar, maar hij blijft Masja koesteren, zoals in de aflevering Bel me, bel, waarin de beer Masja in haar eentje het bos instuurt, omdat hij liever voetbal kijkt. Uiteindelijk maakt hij zich ongerust en gaat hij naar haar op zoek.
Typische Russische gebruiken komen in Masja en Medved voor. De samovar, waar de beer warm water uithaalt voor zijn thee. De glazen weckpotten, waarin Russen traditiegetrouw hun ingelegde tomaten, augurken en paddenstoelen bewaren. De Russische liefde voor honing, jam en vissen.
De eerste ontmoeting: Leven met de wolven. De ambulance ziet er net zo uit als in het echt: Smakelijk eten, over het maken van wontons:
Voor wie geen genoeg kan krijgen van Masja en Medved, zie hier. Masja en Medved is ook te zien in Oekraïne, Frankrijk, Zwitserland en Canada.

3 opmerkingen:

 1. En ook verkrijgbaar in België op dvd: Nederlands én Vlaams gesproken :-) Mijn dochters (6 en 4 jaar) zijn er gek óp.

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof. Masja en Medved veroveren de wereld.

   Verwijderen
  2. Inmiddels licht de dvd ook bij de supermarktketen appie de gein en is er een serie op de tv (ned drie geloof ik).

   Leuk voor kinderen en ook als ouder best leuk om eens te kijken.

   Pas wel op: kinderen kunnen hier geen genoeg van krijgen!!!

   Groeten,

   Michel

   Verwijderen