woensdag 24 juni 2009

Een zomer in Moskou

De Moskovieten mogen in de zomer dan wel hun stad ontvluchten en de rust opzoeken in hun datjsa, in hun eigen stad zouden ze zich niet hoeven te vervelen.
Een greep uit de maanden juni en juli (aanvullingen zijn welkom):
Westerse artiesten vergeten de Russen niet. Door de halve stad zijn posters van hen te zien. Voor nostalgische muziek komen de Scorpions (28 juni) en Faith No More (29 juni) langs. Op 24 juni moet Mano Chao in het befaamde Gorki-park de Russen de zomer in hun bol brengen en op 21 juli treedt Britney Spears op om ook hier haar imago op te vijzelen.
En dan zijn er nog de festivals. Wat te denken van het zomerballetfestival. Of het filmfestival. Dat begint met een film over tsaar Ivan de Verschrikkelijke en eindigt met Public Enemies met daarin Johnny Depp. Opvallend is de aandacht voor Georgische films. Ook de bierliefhebbers worden niet vergeten. Van 8 tot en met 12 juli vindt het bierfestival plaats. Met de verkiezing van het beste blonde en donkere bier.
En voor sportliefhebbers is er watersport (van 2 tot en met 5 juli) en Formule I, op 19 juli is het scheuren rond het Kremlin.
Voor wie zich dan nog verveelt, er zijn ook nog de stadsstranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten